Privacy statement

Bewust Utrecht verwerkt persoonsgegevens van haar klanten, aanbieders, abonnees en andere belangstellenden en contactpersonen. In dit privacy statement wordt uitgelegd welke gegevens Bewust Utrecht wanneer, waarom en op welke manier verwerkt.

Bewust Utrecht werkt samen met Bewust Netwerk voor de online ontwikkeling van websites, de online dienstverlening en de promotie van de online vermeldingen en agenda events van de leden op andere online platforms.

Wanneer verzamelt Bewust Utrecht (persoons)gegevens?

Dit privacy statement is van toepassing op de verwerking van de door klanten, aanbieders, abonnees en andere belangstellenden en contactpersonen verstrekte persoonlijke informatie en data verkregen bij de aanvraag, inschrijving en het gebruik van onze diensten en bij een bezoek aan de Bewust Utrecht / Bewust Netwerk websites.

Wij verzamelen ook gegevens wanneer je je abonneert op onze nieuwsbrief, informatie opvraagt, een vraag stelt, reageert op onze website of op een andere manier met ons in contact treedt.

Welke (persoons)gegevens verwerkt Bewust Utrecht?

Van nieuwsbrief abonnees

Bewust Utrecht verzamelt abonneegegevens zoals naam, e-mailadres, IP-adres.

Van leden/klanten

Bewust Utrecht verzamelt contactgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, IP-adres, KvK-nummer en bankgegevens, gegevens met betrekking tot eerdere bestellingen en gebruik van onze diensten. Ook slaan wij contacthistorie op, bijvoorbeeld wanneer je een vraag stelt aan Bewust Utrecht. Als je gebruik maakt van onze support hebben we je contactgegevens en kunnen we de inhoud van de gesprekken bewaren om je in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn en onze eigen informatievoorziening te verbeteren.

Overige persoonsgegevens die je zelf actief verstrekt bijvoorbeeld door een online profiel op deze website aan te maken of vermelding van jouw activiteiten op onze website en in de nieuwsbrieven.

Afbeeldingen welke leden plaatsen bij hun vermelding of event kunnen persoonsgegevens bevatten. Het plaatsen van deze afbeeldingen geschied op initiatief en verantwoording van de leden zelf.

In het algemeen

In aanvulling op de persoonsgegevens die je zelf verstrekt aan Bewust Utrecht, kan Bewust Utrecht aanvullende persoonsgegevens verzamelen, vastleggen en verwerken over jouw gebruik van onze diensten en website(s). Afhankelijk van de diensten die je bij ons afneemt, bewaart Bewust Utrecht verkeers- en locatiegegevens. Het betreft uitsluitend gegevens met betrekking tot jouw communicatie, niet de communicatie zelf.

We verzamelen ook gegevens over de door jou gebruikte apparatuur, zoals een unieke device ID, de versie van het besturingssysteem instellingen van het apparaat dat je gebruikt om onze website te bezoeken, alsmede gegevens over het gebruik van onze website(s), zoals het tijdstip waarop je ons bezoekt en de onderwerpen die je bekijkt. De respons (open en kliks) op onze e-mail nieuwsbrieven worden ook op individueel niveau vastgelegd.

Waarom verwerken wij (persoons)gegevens

Bewust Utrecht verwerkt persoonsgegevens om haar diensten te kunnen leveren. Zo slaan wij gegevens op voor het aanmaken van een account, de financiële administratieve afhandeling en het uitvoeren van onze dienstverlening. Ook heeft Bewust Utrecht gegevens nodig bij het (kunnen) beantwoorden van vragen, het afhandelen van klachten en het verwerken van eventuele terugvorderingen. Na het plaatsen van een bestelling wordt een klant-, offerte- en factuurnummer gekoppeld aan jouw account.

Daarnaast bewaren wij je IP-adres uit veiligheidsoverwegingen. Zo kan worden nagegaan vanaf welk IP-adres wordt ingelogd op het account of wijzigingen worden doorgevoerd. Bewust Utrecht slaat ook andere verkeers- en locatiegegevens op teneinde haar dienstverlening mogelijk te maken en/of administratief en financieel af te kunnen wikkelen.

Bewust Utrecht maakt gebruik van cookies op haar websites. Dit doen wij om onze websites te analyseren en optimaal te laten functioneren en om de dienstverlening te verbeteren. Lees hierover meer in ons cookie statement.

Derde ontvangers

Bewust Utrecht verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Bewust Utrecht blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Jouw rechten

Onder de AVG heeft iedereen een aantal rechten. Je kunt aan Bewust Utrecht het verzoek doen tot inzage in welke persoonsgegevens wij van jou verwerken. Ook wordt aangegeven hoe en waarom wij die gegevens verwerken. Verwerkt Bewust Utrecht onjuiste of onvolledige gegevens, dan passen wij dit op jouw verzoek aan. Ook kan je een verzoek doen tot verwijdering. Het kan zijn dat Bewust Utrecht gehouden is de gegevens nog wel voor andere doeleinden (administratie, fiscale bewaarplicht) te verwerken. Indien je het vermoeden hebt dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kun je die verwerking ook laten beperken. Ook kan je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden of overige doeleinden. Het recht op dataportabiliteit is nieuw onder de AVG. Je kunt Bewust Utrecht vragen om jouw persoonsgegevens over te (laten) dragen. Tot slot kan je een gegeven toestemming voor het ontvangen van de nieuwsbrief (uitschrijven nieuwsbrief) of een andere verwerking weer intrekken.

Merendeel van bovengenoemde rechten kan je zelf regelen via het Loginpanel van Bewust Utrecht. Uiteraard kun je contact met ons opnemen via het contactformulier om van je rechten gebruik te maken.

Heb je het idee dat Bewust Utrecht niet in overeenstemming met de privacywetgeving handelt? Of heb je opmerkingen of vragen, dan horen wij dit uiteraard graag.
Per 25 mei 2018 kan je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging

Bewust Utrecht heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen en monitort en beveiligt al haar diensten (on)zichtbaar tegen misbruik en fraude. Bewust Utrecht en Bewust Netwerk schakelen bij de uitvoering van haar diensten tevens derden in. Voor zover deze derden bij het uitvoeren van de betreffende diensten (persoons)gegevens verwerken, doen zij dit in de hoedanigheid van verwerker. De betreffende verwerker ontvangt uiteraard alleen de noodzakelijke gegevens en wordt (contractueel) verplicht een passend niveau van beveiliging te hanteren en zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden bovendien niet langer bewaard dan noodzakelijk. Bewust Utrecht is wettelijk verplicht om verkeers-en locatiegegevens voor justitiële onderzoeks- en opsporingsdoeleinden te bewaren op basis van de Wet Bewaarplicht Telecomgegevens.

Links naar andere websites

Op onze website tref je links aan naar andere websites. Hoewel deze websites met zorg zijn geselecteerd of van bij ons aangesloten leden zijn, kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot het gebruik van uw gegevens door die organisaties. Lees hiervoor de privacy statement, indien aanwezig, van de website die u bezoekt.

Vragen

Als je vragen of opmerkingen hebt over dit privacy statement horen we die natuurlijk graag. Laat het weten via het contactformulier of neem contact op met Bewust Netwerk.

Wijziging van Privacy Statement

Bewust Utrecht behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit Privacy Statement.
Mei 2018

Bewust Utrecht, gevestigd in Utrecht en Bewust Netwerk, gevestigd in Lochem zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Deze week in Utrecht

Onze Professionals

Lichaamsgerichte Therapie
Praktijk De Zilveren Maan - chakratherapie, voice dialogue, mindfulness, massage en coaching

Praktijk De Zilveren Maan - Merel Drilling
Wijk bij Duurstede

Wendy van der Ham

Feng Shui
Voor een harmonieuze woon- en werkomgeving.

't Chatelier
Wendy van der Ham
Lopik

Beatrijs Wind

Kunst
Poskuns

beeldend kunstenaar
Beatrijs Wind
Utrecht

Centra voor Bewustwording
Bronhoeve

De Bronhoeve
Arja Frankhuisen
Cothen

Coaching - Diverse Coaching
Caroline Bun Coaching & Healing, ook voor Spirituele Ontwikkeling en Leven vanuit je Gevoel

Caroline Bun Coaching & Healing
Caroline Bun en Maurice Hirschhaut
Bussum

Coaching - Relatiecoaching
Persoonlijke begeleiding & Relatietherapie

Maan Persoonlijke Begeleiding & Relatietherapie
Maan Ballemans
Utrecht / Maartensdijk

Coaching - Diverse Coaching
Bewust bij Jezelf - Praktijk voor Coaching & Heling

Bewust bij Jezelf
Frank Schutt
Utrecht

Organisatieontwikkeling en advies
BaanBreekend

BaanBreekend
Hilda van de Bree
Utrecht

Winkels
Ekoplaza

Ekoplaza
Maike Lamers
Veghel

Therapie (diverse)
Touch of Matrix / Lifecoaching

HEELJEBEWUSTZIJN
Marie-Alice Storimans
Utrecht

Natuur, Tuin en Landschap
Bewust Boomverzorging; voor duurzame Boomverzorging

Bewust Boomverzorging
Roël Joles
Doorn

Sociaal ondernemen
Online / social media guru

Evan
Cothen

Coaching - Relatiecoaching
Relatiebegeleiding en persoonlijk advies

Felix Erkelens Relatiebegeleiding en persoonlijk advies
Felix Erkelens
Cothen

Body Stress Release
Body Stress Release JA

Body Stress Release JA
Jochem Alink
Bilthoven

Therapie (diverse)
Praktijk Beelddrager Analytische Tekentherapie

Beelddrager
Germa Borst
Utrecht

Coaching - Diverse Coaching
Praktijk voor lichaams- en ervaringsgerichte begeleiding

Irma Schepers
Utrecht

Kleding
Wollaa

Wollaa
Ans Gademan
Cothen

Coaching - Bedrijfscoaching
Conflictvrij-Ondernemen

Korver Mediation & Conflictmeester
Joyce Korver
Beusichem

Lichaamsgerichte Therapie
Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en coaching

Thuisinjelijf
Roos Olmanst
Utrecht

Natuurgeneeskunde
Zomerland Natuurgeneeskunde/ voetreflex/darmtherapie/orthomoleculair

Zomerland Natuurgeneeskunde
Marianne Venus
Maarssen

Bewust Utrecht
Body Stress Release Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Relatiecoaching Feng Shui Kleding Kunst Lichaamsgerichte Therapie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Organisatieontwikkeling en advies Sociaal ondernemen Therapie (diverse) Winkels

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Utrecht