Roots to Blossom

Roots to Blossom

 

Op de automatische piloot leven.  Niet meer voelen wat voor jou essentieel is. Je kunt je niet goed meer ontspannen en je hoofd staat altijd ‘aan’. Herken je dat?

 

We negeren vaak onze lichamelijke signalen om door te kunnen gaan en het vol te kunnen houden.

In ons leven doen we steeds weer ervaringen op. Niet altijd zijn we in staat om die ervaringen te doorleven en echt te voelen wat ze met ons doen. Het lichaam zet zich dan schrap door spieren aan te spannen. Je zet je schouders er nog even onder, je biedt halsstarrig weerstand en je zet je beste beentje voor. Zo hoeven we niet te voelen wat er in ons leeft en houden we het nog even vol.

 

En dan opeens…merk je dat je niet meer verder kunt. Je kunt niet meer goed slapen, gaat piekeren, je voelt je ongelukkig, je merkt wellicht dat vroegere ervaringen jou belemmeren.

Soms weet je wel wat er aan schort. Je praat er met iemand over maar het leidt niet tot verandering.

 

Mijn naam is Maaike Fischer en in mijn praktijk Roots to Blossom begeleid ik mensen bij het verkrijgen van bewustwording door te gaan voelen wat er in het lichaam leeft.

De spanning in het lichaam en in het leven, kan hierdoor beetje bij beetje worden losgelaten.

De vorm die ik daarvoor gebruik is integraal-holistische massage. Het is een vorm van lichaamswerk waarbij verschillende massagetechnieken worden toegepast zoals klassieke massage, stretchen, pulsen en diepe bindweefselmassage. Tijdens de behandeling blijf ik met jou in gesprek om je helpen bij je gevoel te komen en stel ik vragen over het thema dat je hebt ingebracht. Deze methodiek leerde ik tijdens mijn studie bij de opleiding voor massage en bewustwording Positive Touch.

 

Mensen ervaren deze vorm van therapie als diepgaand. Door in of onder de spierspanning te kijken, onderzoeken we wat zich daar heeft vastgezet. Dat kan pijnlijk zijn!

Door te durven voelen kunnen emoties vrijkomen en kun je inzichten krijgen.

Veel mensen ervaren na een behandeling letterlijk en figuurlijk meer ruimte. Er is een last van hen afgevallen. Ze hebben doorvoeld wat hen binnen een bepaald thema belemmerde en dit losgelaten. Of mensen verkrijgen helderheid en inzicht over een bepaald vraagstuk.

 

Ik vind het een voorrecht om anderen te begeleiden. Door me aan te sluiten bij BewustUtrecht hoop  ik meer mensen te bereiken zodat ik mijn mooie werk met meer mensen kan delen. Ook werk ik graag samen met andere professionals. Samen versterken we elkaar. BewustUtrecht lijkt me een prachtig platform om elkaar te ontmoeten. Het biedt eenieder de kans om de hulp te vinden die bij hem of haar past en ook ik draag hier graag een steentje aan bij.

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of de wijze waarop ik werk?

Dit is mijn website: www.rootstoblossom.nl

Bellen kan ook op 06-16177523.

 

Je bent van harte welkom!

 

Hartelijke groet, Maaike

‘Door contact te maken met wat er in je leeft, kun je tot bloei komen.’

 

Maaike Fischer

Toen ik burn-out raakte werd duidelijk dat ik iets moest gaan doen dat beter bij mijn gevoeligheid aansloot. In mijn zoektocht naar heling kwam ik in aanraking met verschillende vormen van lichaamswerk. Het werd me heel duidelijk dat heling van binnenuit moet komen en dat het lichaam daarin essentieel is. 

Ik koos ervoor om de opleiding tot integraal-holistisch masseur te gaan doen bij Positive Touch, te Brummen. Alles klopte hierin voor mij! Het is een diepgaande manier van lichaamswerk gecombineerd met coaching. Alle voorheen opgedane ervaring komt hierin samen. Ook nu blijf ik volop leren door het volgen van nascholingen.